29 september 2020

Patiënten met nek- en/of schouderklachten helpen verbeteren?

Hoe kan de behandelfocus en aanbiedingsvorm van eerstelijns fysiotherapie op maat worden bepaald voor de patiënt met nek- en/of schouderklachten? En wat kan de fysiotherapeut hiermee in het klinisch redeneren en de behandeling? Hiernaar doet het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg van Hogeschool Utrecht onderzoek binnen het project ‘Meer op Maat: gestratificeerde fysiotherapeutische (blended) zorg bij patiënten met nek- en/of schouderklachten’.

Onderzoek

In dit onderzoek wordt een werkwijze onderzocht om de behandelfocus en aanbiedingsvorm van eerstelijns fysiotherapie op maat te bepalen en aan te bieden voor de patiënt met nek- of schouderklachten. Indien mogelijk wordt de zorg blended aangeboden, waarbij een speciaal hiervoor ontwikkelde app geïntegreerd wordt in de behandeling. Het onderzoek vergelijkt deze werkwijze met reguliere fysiotherapie.

Meer info lees je in deze flyer.

Meedoen?

Interesse om mee te doen aan dit onderzoek? Meld je aan via [email protected]. Het onderzoek is inclusief een (gratis en geaccrediteerde) scholing van twee dagdelen, in oktober.