28 juli 2021

De rol van de therapeut bij de pijnpoli

Beluister onze nieuwste NVMT Podcast.

In deze aflevering gaan we dieper in op veronderstellingen over pijnbestrijders, verwachtingen van de patiënt, en welke vormen van pijn er zijn. Een biopsychosociale visie van de therapeut speelt hierbij een centrale rol naast het uitdagen van de patiënt, analyseren van het medicatiebeleid aan de hand van wat praktijkvoorbeelden. We spreken met fysio- en manueel therapeut, docent Fysiotherapie Hogeschool Utrecht en onderzoeker lectoraat leefstijl en gezondheid, Han van Dijk. Daarnaast is hij actief met UMC Utrecht in het kader van samenwerking met de pijnpoli. 

Welke rol heeft Han van Dijk als therapeut in het kader van de pijnpoli? Hoe geeft hij de samenwerking met de pijnpoli concreet vorm? Hoe zet hij educatie in bij zijn patiënten? Wat is van belang in de benadering naar zijn patiënten? Welke effecten heeft medicatie beleid en de inzet van verschillende interventies binnen de pijnpoli voor de patiënt? Hoe gaat hij hiermee om als therapeut? Wat adviseert hij om rekening mee te houden in jouw setting als therapeut richting jouw patiënt en naar de pijnpoli? Dit en veel meer komt aan bod in deze aflevering. 

In deze podcast heeft de klinische expertise die Han van Dijk de afgelopen jaren heeft opgedaan in een klinische setting met een uitgebreide samenwerking met de pijnpoli een belangrijke plek.

Beluister de podcast:

Spotify:

 

Anchor:

 

Google podcast:

Vragen?
Heb je nog vragen n.a.v. de podcast aflevering aan Han van Dijk? Stuur een email naar: han.vandijk@hu.nl