31 maart 2022

Het is al bijna donderdagavond 21 april!

Dé avond van de Oostendorplezing en ALV. Die live - leuk om elkaar weer in het echt te spreken - en online georganiseerd worden. Er is nog plek in de Kloosterhoeve in Harmelen.

Oostendorplezing: Over pijn en perceptie
Dat jij jouw favoriete muziek mooi vindt of dat specifieke gerecht wél waardeert heeft te maken met jouw, persoonlijke, perceptie. Het beeld dat je als persoon maakt van de werkelijkheid. Perceptie bepaalt wat je waardeert en ontstaat door een combinatie van sensorische informatie uit je lichaam, aangevuld met ervaring en context. Maar, hoe is dat bij pijn?

Nieuw onderzoek toont aan dat pijn een functie is van het brein. En dat pijn óok ontstaat door ervaringen en contextuele factoren. Pijn is perceptie. En dat heeft invloed op de diagnose en manier van behandelen. Manueel therapeut en onderzoeker Edwin de Raaij vertelt over pijn en perceptie. En over de gevolgen van het nieuwe onderzoek voor de manueel therapeut. De Oostendorplezing begint om 18.30 uur, voor die tijd is er mogelijkheid om op locatie te eten.

Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 21 april
De ALV is dit keer weer live op locatie, in de Kloosterhoeven in Harmelen. De agenda en bijlagen worden nog gepubliceerd op de website, daarover informeren we je in een volgende nieuwsbrief. NVMT-leden kunnen zich nu al wel aanmelden voor de ALV. De ALV begint om 19.30 uur, na de Oostendorplezing. Eten kan voor de ALV, op de locatie.

Meld je aan voor de ALV