nvmt-28-web.jpg.png
14 september 2022

Zien we je bij de vakinhoudelijke avond in jouw regio?

Dit jaar kunnen we de vakinhoudelijke avonden weer fysiek organiseren. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Naast praten over de inhoud kunnen we elkaar tijdens deze avonden informeel ontmoeten. Zo combineren we kennis en gezamenlijkheid.

Thema: nieuwe beroepsnorm Hoog Cervicale manipulaties
Het thema van de avonden is nieuwe Beroepsnorm Hoog Cervicale Manipulaties en de consequenties daarvan voor iedere manueel therapeut. Op basis van de update van het IFOMPT framework heeft de ‘NVMT-commissie beroepsnorm’ de Beroepsnorm ‘manuele therapie in de cervicale wervelkolom’ herzien. De beroepsnorm ligt op dit moment voor bij de inspectie.

Tijdens de vakinhoudelijke avonden spreken we over bijvoorbeeld: 

  • Klinisch redeneren bij nek-, hoofdpijnklachten, met aandacht voor risicofactoren.
  • Lichamelijk onderzoek en, meer specifiek, het neurologisch onderzoek van craniale en perifere zenuwen.
  • Wet en regelgeving. Wat is bijvoorbeeld de juridische ‘waarde’ van het vinkje in het dossier, zonder handtekening?

We begonnen in Rotterdam en Groningen en gaan verder in Nijmegen en Alkmaar
De eerste avonden waren een succes en in oktober gaan we verder het land in. Op woensdag 5 oktober (het kan zijn dat deze datum aangepast wordt naar 19 oktober) zijn op de HAN Hogeschool in Nijmegen. De avond begint met een hapje en drankje om 18.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Meld je aan.

Op woensdag 12 oktober gaan we naar het AFAS AZ stadion Alkmaar. Ook die avond begint om 18.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Meld je aan voor Alkmaar.

In het najaar plannen we nog twee avonden in Alkmaar en Nijmegen!  Binnenkort laten we weten waar en wanneer deze avonden plaats zullen vinden. 

Tot de vakinhoudelijke avonden!
Zoals je leest zijn de avonden zijn gevuld met een mix van kennis, vaardigheden en interactie. Daarnaast, we zeiden het al, het is een goed moment om kennis te delen én een praatje te maken met collega’s én de NVMT-ambassadeur in jouw regio.

Namens de regio-ambassadeurs,

Ron van Heerde
Regio-ambassadeur NVMT Zuidoost.