gerard-van-der-wees-1.jpg
10 oktober 2022

Vacature voorzitter NVMT

In verband met het vertrek van Gerard van der Wees eind 2022 nodigt de NVMT graag kandidaten uit voor de functie Voorzitter Bestuur.

Beste leden,

Na zeven jaar voorzitterschap van de NVMT is het voor mij binnenkort tijd om het stokje over te dragen. Bestuursleden van de NVMT worden benoemd voor drie jaar en die periode mag twee keer verlengd worden. Vorig jaar werd ik herbenoemd voor de laatste periode van drie jaar. Intern heb ik toen al aangegeven dat ik deze termijn vrijwel zeker niet vol zal maken. En inderdaad is het mijn voornemen om tijdens de ALV in december afscheid te nemen van de functie.

De reden voor mijn afscheid is dat ik meer en meer in een levensfase kom, waarin ik andere zaken van het leven voorrang wil geven. Een taak als voorzitter van de NVMT past daar niet langer bij.

De afgelopen jaren heb ik met veel genoegen, gedreven door passie voor het specialisme en gedragen door een fantastisch bestuur en dito ondersteuning, mijn taak kunnen uitvoeren.

Ik kijk terug op een periode waarin de samenwerking binnen het bestuur zeer plezierig was. Maar ook het contact met leden en de samenwerking met tal van stakeholders, waaronder de BI’s en het KNGF, gaven me veel voldoening.

Voor nu is het genoeg en ik draag het stokje graag over aan een opvolger.

Graag tot de ALV van 12 december aanstaande.
Gerard van der Wees

Over de functie
De voorzitter van de NVMT is het gezicht van onze vereniging. Je werkt, samen met het bestuur, aan de zichtbaarheid, identiteit en toekomst van de vereniging en natuurlijk haar leden. De voorzitter is tegelijk eindverantwoordelijk én makkelijk benaderbaar. Daarvoor zijn visie, een goed netwerk en ruime ervaring als bestuurder belangrijk. 

De vacaturetekst en het profiel vind je hier op onze website. Reageren kan tot en met vrijdag 28 oktober 2022. Stuur je cv en motivatie naar [email protected].

De procedure
De procedure staat beschreven in het functieprofiel. Wil je eerst meer weten over de voorzittersfunctie? Neem dan contact op met Gerard van der Wees, de huidige voorzitter, via [email protected].