Manuele technieken bij bekkenpijn en posturale disfuncties

Datum:30 augustus 2019 - 31 augustus 2019
Tijd:09:30 - 17:00
Organisator: Rost Therapy
Accreditatie: 15 punten voor het CKR register Algemeen Fysiotherapeut, 18 punten voor Keurmerk Fysiotherapie
Locatie:
THIM Hogeschool voor Fysiotherapie NieuwegeinNieuwegein
Tijdens en na de zwangerschap hebben vrouwen regelmatig last van functionele beperkingen waardoor ze uw adviezen in houding en beweging niet goed kunnen uitvoeren. Dit kan leiden tot klachten als bekkenpijn, rugpijn en nek/schouderklachten. Wilt u deze klachten sneller kunnen verhelpen? In deze cursus leert u veelgebruikte manuele technieken die de behandeling van bekkenpijn en posturale disfuncties vergemakkelijken. Het zijn zachte technieken die met precisie en mobiliserende bewegingen worden uitgevoerd.

Inhoud

U leert veilig werken: u fixeert eerst de andere gewrichten zodat ze niet mee gaan bewegen en daarna mobiliseert u alleen daar waar het nodig is. Door deze manier van werken brengt u vastgelopen gewrichten op een secure manier weer in beweging en kunnen oefeningen en houdingen beter uitgevoerd worden. Voorafgaand aan deze cursus dient u onze online cursus te volgen. In de online cursus vindt u theorie achter de technieken en voorbeeld videomateriaal ter voorbereiding van de praktijkdagen.

Deze cursus is (na het volgen van zowel de online cursus als de praktijkdagen) geaccrediteerd met 15 punten voor het register KNGF/Algemeen Fysiotherapeut en 18 punten voor het Keurmerk Fysiotherapie. Leden van de NVMT krijgen 10% korting bij aanmelding o.v.v . nvmt-leden-10

Over Rost Therapy

Bovenstaande kortingscode geldt voor een korting van 10% op de praktijkcursus Manuele Technieken bij Bekkenpijn en posturale disfuncties, georganiseerd door Rost Therapy onder docentschap van drs. Cecile Röst en Machteld Schaap. U kunt de cursus vinden via deze link. We hopen u spoedig op een van onze cursusdagen te verwelkomen.

Trefwoorden: