NVMT-sessies op de Dag van de Fysiotherapeut - Kom je ook?

Datum:16 november 2019
Locatie:
1931 CongrescentrumDen Bosch
Zaterdag 16 november 2019 is de vijfde editie van de Dag van de Fysiotherapeut. Hier ben jij toch ook (weer) bij? Het wordt een dag vol met interessante workshops en lezingen over actuele onderwerpen, posterpresentaties en een uitgebreide beursvloer. Tijdens de opening vertelt Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie, over de relatie tussen bewegen en cognitie. De NVMT organiseert dit jaar een tweetal sessies. De sessies zijn interessant zijn voor zowel manueel therapeuten als fysiotherapeuten.

Red flags in clinical practice - Laura Finucane

In deze -engelstalige- presentatie wordt ingegaan op het gebruik van rode vlaggen voor het identificeren van ernstige spinale pathologieën.

“Red flags have traditionally been used by both doctors and therapists to help in the identification of patients with serious spinal pathology. Currently there is little guidance on how these should be used and are left to individual interpretation. The lack of diagnostic accuracy on which red flags are useful in identifying serious pathology, and how they should be used are problematic. This presentation will explore a concept underway to help clinicians faced with possible serious pathology.”

Somatische tinnitus: diagnostiek en behandeling - Sarah Michiels

Tijdens deze presentatie zal, na een korte kadering binnen de algemene tinnitus populatie, dieper ingegaan worden op de diagnostiek en behandeling van somatische tinnitus. Dit is een vorm van tinnitus of oorsuizen, waarbij de tinnitus beïnvloed wordt door dysfuncties ter hoogte van de cervicale wervelkolom en/of het temporomandibulaire gewricht. Het doel van de sessie is om enerzijds inzicht te geven in de diagnostiek van somatische tinnitus, met concrete tests waarmee de deelnemer na de sessie aan de slag kan. Anderzijds wordt ook ingegaan op specifieke behandeltechnieken die gebruikt kunnen worden bij deze patiënten en op de prognose.

Trefwoorden: