AAOMPT conference

20 nov 2018
Van 8 t/m 11 november jl. vond in Reno (USA) het jaarlijkse congres van onze Amerikaanse zusterorganisatie AAOMPT plaats.

Inhoudelijk programma

Namens de NVMT was Nathan Hutting bij dit congres aanwezig. Het inhoudelijk deel van het congres bestond uit een aantal keynote lezingen van Laura Finucane (over rode vlaggen), Chad Cook (over interpretatie van statistische analyses), Joel Bialosky (over de rol van placebo mechanismen) en Allison Rushton (over clinical reasoning). Daarnaast was er een discussiesessie over (de rol van manuele therapie en) pijn waaraan de eerder genoemde sprekers aangevuld met Adriaan Louw en Louie Puentedura discussieerden over de evidentie voor manuele therapie in relatie tot pijn en de wetenschappelijke basis voor de manuele therapie (van de toekomst). Tevens waren er parellelsessies over allerlei aan de manuele therapie gerelateerde onderwerpen en was er een sociaal programma.

IFOMPT

Op de eerste dag van het congres was er ook een bijeenkomst vanuit IFOMPT, waarin de executive board van IFOMPT en de verschillende binnen IFOMPT ingestelde adviesgroepen verslag deden van de vorderingen in het afgelopen jaar. Daarnaast was er de mogelijkheid voor de adviesgroepen om met elkaar te overleggen en was er ruimte voor overleg met het IFOMPT standards committee en voor de verschillende bij IFOMPT aangesloten landen om ervaringen uit te wisselen. De volgende bijeenkomst van de bij IFOMPT aangesloten landen zal tijdens het WCPT congres in Geneve zijn in mei 2019.

Trefwoorden: