Delphi onderzoek chronische nekpijn

19 apr 2019
Zou je graag willen weten welke factoren prognostisch zijn voor het ontwikkelen van chronische nekpijn? En welke van deze factoren jij zou kunnen beïnvloeden om de prognose te verbeteren?

Doe dan mee aan ons onderzoek!

Wij nodigen u graag uit voor deelname aan een Delphi studie van de Hogeschool Utrecht (Lectoraat Leefstijl en Gezondheid) in samenwerking met de Universiteit Maastricht (afdeling revalidatiegeneeskunde).

Met ons onderzoekteam hebben wij een systematische review uitgevoerd met betrekking tot prognostische factoren bij het chronificeren van aspecifieke, niet-traumatische, acute- en subacute nekpijn. Hieruit blijkt dat het nog onduidelijk is welke factoren prognostisch zijn voor het ontwikkelen van chronische nekpijn.

Wij gaan een prognostisch cohort onderzoek starten om meer duidelijkheid te creëren op dit vlak. Waarbij wij ons specifiek richten op beïnvloedbare factoren, zodat wij in de toekomst ook specifiek kunnen interveniëren op deze factoren ter voorkoming van chronische nekpijn.

Voor dit cohort onderzoek willen wij uiteraard wel de meest relevante variabelen meenemen en daarvoor hebben we jullie kennis en ervaring nodig!

Wij zijn op zoek naar zowel wetenschappers, praktiserende huisartsen, fysiotherapeuten met verschillende specialisaties, psychologen en oefentherapeuten om deel te nemen aan deze Delphi studie.

Mocht u interesse hebben of meer vragen met betrekking tot deelname aan deze studie, neem dan contact op met Martine Verwoerd (martine.verwoerd@hu.nl).

Trefwoorden: