Bericht ZN: nog altijd veel vragen

1 mei 2020
Zorgverzekeraars Nederland bracht vanavond het lang verwachte bericht naar buiten over de continuïteitsbijdrage ter ondersteuning van zorgaanbieders tijdens de Coronacrisis. Het KNGF is blij dat Zorgverzekeraars Nederland in de afrondende fase van de steunregeling blijkt te zijn, maar is teleurgesteld over de inhoud van het bericht

80 procent van de omzet

De details van de regeling zijn in het bericht (nog steeds) onbekend. En het zijn nu juist die details waarop veel zorgaanbieders, waaronder fysiotherapeuten, zitten te wachten. Zorgverzekeraars Nederland laat weten dit weekend met deze details naar buiten te komen. Het KNGF gaat verduidelijking vragen over een aantal passages in de brief, zoals de alinea over de inhaalzorg en de vergoeding daarvan. Ten aanzien van het percentage dat fysiotherapeuten vergoed krijgen, gaat het KNGF nog altijd uit van minimaal 80 procent van de omzet. Via SKIPR  wordt dit percentage zojuist bevestigd.

Omdat de continuïteitsbijdrage pas vanaf 15 mei aangevraagd kan worden, herhalen wij onze oproep aan alle fysiotherapeuten om vooruitbetaling aan te vragen als zij in financiële problemen komen.  

Trefwoorden: