Laatste nieuws

02 juli 2020
NVMT podcast, over MT Ned(t)

De eerste NVMT podcast is gepubliceerd. In deze eerste podcast gaan we in gesprek met NVMT-voorzitter Gerard van der Wees, bestuurslid Marianne de Roon, praktijkhouders Tom Wijnands en Judith Verbeek en manueel therapeut Sjoerd Kielstra over MT-Ned(t).

Lees verder
25 juni 2020
Gebruik van VBI tests

Onlangs is een artikel verschenen over het gebruik van de VBI tests, ook wel positionele tests of pre-manipulatieve tests genoemd.

Lees verder
24 juni 2020
Nieuw: NVMT podcast, eerste onderwerp MT Ned(t)

De NVMT start een nieuw initiatief: NVMT Podcast. Regelmatig zullen podcasts over verschillende onderwerpen beschikbaar komen. Abonneer je je alvast op ons podcast-kanaalenblijf zo op de hoogte van actuele ontwikkelingen over manuele therapie en de NVMT. De eerste podcast die voor 1 juli beschikbaar komt heeft het onderwerp: MT Ned(t)

Lees verder
23 juni 2020
In Memoriam - Aad van der El

02-02-1935 - 02-06-2020 In een liefdevolle omgeving zachtjes uit het leven weggegleden

Lees verder
22 juni 2020
Factsheet Benigne Paroxysmale Positieduizeligheid (BPPD)

De multidisciplinaire richtlijn Benigne Paroxysmale Positieduizeligheid (BPPD) is begin dit jaar herzien, waarbij de module ‘Repositiemanoeuvres’ geactualiseerd is. De fysiotherapeut/manueel therapeut heeft een belangrijke rol bij deze behandeling.

Lees verder
17 juni 2020
Peter Glashouwer en Marloes Thoomes over "Thoracic outlet syndroom (TOS)"

‘Wat weten we over de externe evidentie van de grote groep mensen die klachten ervaren als gevolg van een a-specifiek TOS-beeld. Hoe heeft de visie op ‘nerve entrapment’ zich ontwikkeld de laatste jaren en wat zijn de implicaties hiervan voor (manuele) therapie? En hoe verhouden mechanische oorzaken van schouderpijn zich tot de aanwezige neuropathische en gesensitiseerde oorzaken en wat heb je hieraan als (manueel)therapeut? Een vraag die NIET aan bod zal komen is: Wat hebben de wolharige Mammoet en een Thorassic Outlet gemeen?’

Lees verder
07 juni 2020
Samenvatting pilot MT Ned(t)

In de Algemene Ledenvergadering (ALV) van november 2018 én 2019 is er met de leden gesproken over de manier waarop er momenteel controle gevoerd wordt op de kwaliteit van ons manueel therapeutisch handelen. De leden en het bestuur hebben het standpunt dat de regie op de borging van de kwaliteit van ons handelen, en de controle daarvan, bij de beroepsgroep zelf ligt. Dit gebeurt ook binnen andere beroepen zoals neurologen, juristen, etc.

Lees verder
07 juni 2020
Over MT-Ned(t): een interview met Gerard van der Wees en Francois Maissan

‘Op dit moment staan we op een kruispunt: zetten we MT-Ned(t) door of niet.' NVMT-bestuursleden Gerard van der Wees en Francois Maissan vertellen in een kort interview over MT-Ned(t), de gedachte erachter en waarom het kan lonen een pilot te gaan draaien. 'Met MT-Ned(t) willen we ernaartoe dat er alleen maar specialistisch behandeld en dus gedeclareerd wordt als dat nodig is.'

Lees verder
03 juni 2020
FAQ Mastereis

Is mijn diploma ook geldig voor de mastereis? Waar kan ik een erkende masteropleiding volgen?

Lees verder
28 mei 2020
Pionier manuele therapie Olaf Evjenth overleden

Onlangs heeft ons het trieste nieuws bereikt dat Olaf Evjenth uit Noorwegen is overleden. Olaf Evjenth was een pionier en trendsetter binnen de mondiale manuele therapie. Na de dood van Freddy Kaltenborn is dit opnieuw een groot verlies.

Lees verder