Laatste nieuws

25 maart 2021
NVMT Young Professionals

NVMT Young Professionals is een netwerk binnen de NVMT van en voor jonge, ambitieuze manueel therapeuten tot en met 35 jaar. Positionering en profilering van de manuele therapie nu en in de toekomst zijn belangrijk doelen. Dit geldt ook voor verjonging van de NVMT, ledenbinding en het samen meedenken over de visie van de vereniging.

Ga naar de detail pagina
25 maart 2021
Vacature NVMT-bestuur portefeuille Kwaliteit van de manueel therapeut

Ben jij een ambitieuze professional die de waarde inziet van specialisatie en differentiatie, naast de waarde van de algemeen fysiotherapeut? Ben je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van de manuele therapie? Heb je affiniteit met onderwijs? Ben je nieuwsgierig naar de randen van het vakgebied en wil je daar samen met anderen een mening over vormen? Ben je ondernemend ingesteld en neem je graag het initiatief? Dan ben jij misschien wel onze droom kandidaat om het bestuur van de NVMT te versterken.

Ga naar de detail pagina
24 februari 2021
Wie wil jij voordragen voor de James Gerlag-prijs?

Eén keer in de vijf jaar reikt de NVMT de James Gerlag Prijs uit aan een zeer bijzonder persoon in de manuele therapie. De prijs in ingesteld als herinnering en eerbetoon aan James Gerlag, een bezielende persoonlijkheid binnen de manuele therapie. Ken jij iemand die de ‘James Gerlag-bevlogenheid’ heeft of een bijzondere bijdrage levert aan het vak? Je kunt tot 1 augustus kandidaten voordragen.

Ga naar de detail pagina
03 februari 2021
Focusgroep optimaliseren behandeling KANS
03 februari 2021
Gebruik van manipulaties in de wervelkolom

Uitkomsten survey

Ga naar de detail pagina
17 december 2020
‘A New IFOMPT Cervical Framework for Vascular Pathologies: where are we now?

Het International IFOMPT Cervical Framework is recent geactualiseerd. Een belangrijke wijziging is dat de pre-manipulatieve positietests (de VBI tests) eruit zijn gehaald, net als de hoog-cervicale instabiliteitstest. Het onderdeel over risicofactoren is geüpdatet.

Ga naar de detail pagina
17 december 2020
NVMT webinar (pijn)educatie in de manuele therapie nu geaccrediteerd

Afgelopen zomer organiseerden onze Young Professionals het webinar (pijn)educatie in de manuele therapie. In het webinar stellen ze zich voor en vertellen ze wat ze voor startende manueel therapeuten kunnen betekenen. Daarna gaan experts Bart van Buchem, NOI Group en Maurice Harder, Hogeschool Rotterdam in op het onderwerp pijneducatie.

Ga naar de detail pagina
15 december 2020
Bouwen aan een goede samenwerking

Woensdagavond 9 december was een historische avond in de geschiedenis van het KNGF. Er is, door middel van stemming, een besluit genomen en dit kan worden gezien als een mooi voorbeeld van verenigingsdemocratie.

Ga naar de detail pagina
07 december 2020
Samenwerking leidt tot eenheid in al zijn verscheidenheid

Let op! Wil je stemmen? Aanmelden voor 8 december 12.00 uur!

Ga naar de detail pagina
03 december 2020
Tijd voor transparantie en samenwerking

Let op: inschrijven voor de ALV is mogelijk tot dinsdag 8 december 12.00 uur!

Ga naar de detail pagina