Laatste nieuws

13 augustus 2020
Advies toestemmingsverklaring hoog cervicale manipulatie

Een aantekening in het dossier van een mondelinge informed consent is bij het uitvoeren van een hoog-cervicale manipulatie juridisch gezien noodzakelijk. Echter, in geval van een ernstige calamiteit kan deze aantekening onvoldoende bewijskracht hebben wanneer deze niet ondersteund wordt met bewijslast (bijv. een gemailde ‘Patientenfolder Manuele therapie bij Nekklachten’ of de verklaring van de patiënt).

Ga naar de detail pagina
13 augustus 2020
Stem jij ook voor eenheid binnen de beroepsgroep?

Vorige week hebben jullie een nieuwsbrief ontvangen namens alle beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) met de vraag om je mening te geven tijdens de Ledenraadpleging praktijkregister.

Ga naar de detail pagina
07 augustus 2020
IEDERE STEM TELT!

Als gezamenlijke Beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) informeren wij jullie over de laatste stand van zaken rondom de motie die is ingediend tijdens de ALV van het KNGF op 17 juni jl.

Ga naar de detail pagina
24 juli 2020
Kijk terug: NVMT-webinar ‘Thoracic outlet syndroom (TOS), een educated guess’

Wat weten we over de externe evidentie van de grote groep mensen die klachten ervaren als gevolg van een a-specifiek TOS-beeld?

Ga naar de detail pagina
21 juli 2020
Luister terug: NVMT podcast over MT-Ned(t)

In onze eerste podcast praat Talking Physio met NVMT-voorzitter Gerard van der Wees, bestuurslid Marianne de Roon, praktijkhouders Tom Wijnands en Judith Verbeek en manueel therapeut Sjoerd Kielstra over MT-Ned(t).

Ga naar de detail pagina
15 juli 2020
Gezocht: NVMT Regioambassadeurs voor Zuidwest en Noordwest Nederland

De NVMT wil met behulp van regioambassadeurs een aantal belangrijke speerpunten uit het meerjarenplan vorm geven:

Ga naar de detail pagina
02 juli 2020
NVMT podcast, over MT Ned(t)

De eerste NVMT podcast is gepubliceerd. In deze eerste podcast gaan we in gesprek met NVMT-voorzitter Gerard van der Wees, bestuurslid Marianne de Roon, praktijkhouders Tom Wijnands en Judith Verbeek en manueel therapeut Sjoerd Kielstra over MT-Ned(t).

Ga naar de detail pagina
25 juni 2020
Gebruik van VBI tests

Onlangs is een artikel verschenen over het gebruik van de VBI tests, ook wel positionele tests of pre-manipulatieve tests genoemd.

Ga naar de detail pagina
24 juni 2020
Nieuw: NVMT podcast, eerste onderwerp MT Ned(t)

De NVMT start een nieuw initiatief: NVMT Podcast. Regelmatig zullen podcasts over verschillende onderwerpen beschikbaar komen. Abonneer je je alvast op ons podcast-kanaalenblijf zo op de hoogte van actuele ontwikkelingen over manuele therapie en de NVMT. De eerste podcast die voor 1 juli beschikbaar komt heeft het onderwerp: MT Ned(t)

Ga naar de detail pagina
23 juni 2020
In Memoriam - Aad van der El

02-02-1935 - 02-06-2020 In een liefdevolle omgeving zachtjes uit het leven weggegleden

Ga naar de detail pagina