04 december 2018

Master-eis

Vanaf 1 januari 2025 moet elke manueel therapeut een masterdiploma hebben behaald om ingeschreven te blijven in het CKR. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een masterdiploma kan je een verkorte/ aangepaste Master of Science behalen bij de erkende scholingen Manuele Therapie.

Overzicht erkende opleidingen

Er zijn soms vragen van leden

Indien je, naast je manuele therapie diploma, in het bezit bent van een Master of Science diploma, relevant voor het musculoskeletale domein voldoe je ook aan de eis om geregistreerd te blijven in het CKR na 1 januari 2025. 

Wij krijgen geregeld mails van leden die vragen of een opleiding door de NVMT wordt toegewezen aan het musculoskeletale domein. Soms is het antwoord eenvoudig, maar soms is het antwoord lastiger. Daarom gaat de NVMT scholingscommissie zich buigen over de vraag:  “Welke Master of Science opleidingen, relevant voor het musculoskeletale domein, voldoen aan de herregistratie-eis in aanvulling aan een diploma manuele therapie voordat master diploma’s werden afgegeven?”

Update 4 december:

De lijst met masteropleidingen die voldoen aan de MSC Muscoloskeletale eis is gereed. U kunt deze aan de rechterzijde downloaden.

Weet je het niet zeker? Neem dan contact op!

Heb je een manuele therapie diploma behaald voordat er master diploma's werden afgeven, heb je daarna een Master of Science diploma gehaald, én ben je niet zeker of de door jou gevolgde opleiding behoort tot het musculoskeletale domein en daarmee toegang verleent tot herregistratie in het CKR vanaf 1 januari 2025? Dan vragen we je de NVMT te mailen (secretariaat@nvmt.nl) en de volgende bijlagen toe te voegen: 

  • Master of Science diploma waarvan je wilt weten of deze behoort in het musculoskeletale domein
  • Indien aanwezig: een programma of curriculum overzicht van de opleiding op het moment dat je deze gevolgd hebt.

Het bericht  zal dan zo spoedig mogelijk worden besproken in de scholingscommissie. Bij een positief besluit zal de opleiding toegevoegd worden aan de NVMT lijst met Master of Science opleidingen die behoren tot het musculoskeletale domein.

De eisen voor herregistratie kun je nalezen op blz. 36 van het Bock beleidsdocument.

Meer informatie over de diploma eis vindt je onder de volgende link en zal verschijnen in de Fysiopraxis van december 2018.