Ik ben patiënt

Een manueel therapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een aanvullende masteropleiding voor manueeltherapie heeft gevolgd. Hij heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen met pijn- en/of bewegingsklachten en in het bijzonder klachten aan de rug, nek, schouders en heup.

De manueel therapeut kijkt naar de manier waarop je beweegt en naar het geheel van gewrichten en spieren. Ook kijkt hij of er misschien iets anders is wat jouw klacht (mee-)veroorzaakt, zoals stress of hoe je slaapt of eet. Elke patiënt is anders, daarom maakt de manueel therapeut een behandelplan dat past bij jouw klacht.

Als het nodig is, werkt hij samen met de huisarts, een medisch specialist of andere zorgverlener. Vaak merk je na een (paar) behandeling(en) al verschil: je hebt minder pijn en je kunt soepeler bewegen.

Wat kan de manueel therapeut voor je doen?

nvmt-15-web.jpg.png

Hoofdpijn

Veel mensen hebben weleens hoofdpijn. Bij de meesten verdwijnt dit gelukkig weer snel. Sommige mensen hebben vaak hoofdpijn. Hoofdpijn heeft vaak te maken met je houding en hoe je beweegt.

Lees meer
nvmt-19-web.jpg.png

Duizeligheid

Veel mensen voelen zich wel eens draaierig of licht in hun hoofd. De duizelingen kunnen vanuit de nek ontstaan, bijvoorbeeld door de spieren of gewrichten. Manuele therapie kan duizeligheid verminderen.

Lees meer
nvmt-4-web.jpg.png

Nekpijn

Pijn in de nek komt veel voor. Maar het ontstaan van de pijn en soort pijn verschilt. De manueel therapeut beoordeelt tijdens de screening en intake of manuele therapie de beste behandeling is voor jouw nekpijn.

Lees meer
nvmt-27-web.jpg.png

Schouderpijn

Schouderpijn staat op nummer 2 van de meest voorkomende klachten. Het gaat niet altijd vanzelf over. De manueeltherapeut bekijkt wat de beste behandeling is voor jouw schouderpijn.

Lees meer
nvmt-5-web.jpg.png

Hoge rugpijn

Pijn in de bovenrug komt best veel voor. De pijn kan tussen de schouderbladen zitten of in de buurt van een rib. Je kunt ook pijn in een arm hebben of het gevoel hebben dat je arm zwaar is.

Lees meer
nvmt-9-web.jpg.png

Lage rugpijn

Een stijve rug als je opstaat, pijn bij het vangen van een bal of als je boodschappen tilt? Pijn in de onderrug is vervelend en kan behoorlijk lastig zijn: thuis, tijdens het werk of in je vrije tijd.

Lees meer
nvmt-30-web.jpg.png

Heupartrose

Bij artrose wordt het schijfje kraakbeen dunner. Je kunt dan pijn en stijfheid voelen. De manueel therapeut kan je helpen het proces te vertragen en leren om zelf de heup soepeler te maken en te houden.

Lees meer

Vind een manueel therapeut

Manueel therapeuten die lid zijn van de NVMT staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister NL (KRF NL) of bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). Ze voldoen aan de kwaliteitseisen van deze registers. Omdat ze bijscholingen volgen, werken ze op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis. 

test