Ik ben patiënt

Een manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een aanvullende masteropleiding voor manueeltherapie heeft gevolgd. Hij heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen met pijn- en/of bewegingsklachten en in het bijzonder klachten aan de rug, nek, schouders en heup.

De manueel therapeut kijkt naar de manier waarop je beweegt en naar het geheel van gewrichten en spieren. Ook kijkt hij of er misschien iets anders is wat jouw klacht (mee-)veroorzaakt, zoals stress of hoe je slaapt of eet. Elke patiënt is anders, daarom maakt de manueel therapeut een behandelplan dat past bij jouw klacht. Als het nodig is, werkt hij samen met de huisarts, een medisch specialist of andere zorgverlener. Vaak merk je na een (paar) behandeling(en) al verschil: je hebt minder pijn en je kunt soepeler bewegen.

Informatie voor patiënten

Manuele therapie bij hoofd- en nekpijn

Heb je binnenkort een afspraak met een manueel therapeut voor hoofdpijn of nekpijn? Bekijk dan onze informatiepagina over de mogelijke behandeling of de video. Want de manueel therapeut kan op verschillende manieren behandelen. Bijvoorbeeld door te mobiliseren, manipuleren en het geven van oefeningen. Allemaal veilige behandeltechnieken die goed werken bij hoofdpijn of nekpijn.

test

Bekijk in onze video wat de manueel therapeut voor je kan doen bij nekpijn en hoofdpijn.

 

 
 

Wat kan de manueel therapeut voor je doen?

nvmt-15-web.jpg.png

Hoofdpijn

Op deze pagina lees je wat de manueel therapeut voor je kan betekenen en wat je zelf kunt doen als je hoofdpijn hebt.

Lees meer
nvmt-19-web.jpg.png

Duizeligheid

Veel mensen hebben wel eens last van duizeligheid. Misschien kan de manueel therapeut je helpen om samen de duizeligheid te verminderen.

Lees meer
nvmt-4-web.jpg.png

Nekpijn

Veel mensen hebben last van nekpijn. Misschien kan de manueel therapeut je helpen om samen de pijn te verminderen.

Lees meer
nvmt-27-web.jpg.png

Schouderpijn

Veel mensen hebben last van schouderpijn. In sommige gevallen kan de manueel therapeut je helpen om samen de pijn te verminderen.

Lees meer
nvmt-5-web.jpg.png

Hoge rugpijn of pijn ter hoogte van de bovenrug

Veel mensen hebben last van hoge rugpijn. In sommige gevallen kan de manueel therapeut helpen om samen de pijn te verminderen.

Lees meer
nvmt-9-web.jpg.png

Lage rugpijn

Veel mensen hebben last van lage rugpijn. In sommige gevallen kan de manueel therapeut je helpen om samen de pijn te verminderen.

Lees meer

Vind een manueel therapeut

Manueel therapeuten die lid zijn van de NVMT staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister NL (KRF NL) of bij Stichting Keurmerk Fysiotherapie (SKF). Ze voldoen aan de kwaliteitseisen van deze registers. Omdat ze bijscholingen volgen, werken ze op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis. 

test