01 december 2022

Onderzoek in België en Nederland: Thoracale manipulatie

Andrei Sokolov doet onderzoek naar de kennis en het gebruik van thoracale manipulaties door Manueel Therapeuten en studenten Manuele Therapie (Master of Postgraduaat) in België en Nederland. En hij heeft hulp nodig.

Over de jaren heen is de kennis rondom het manipuleren sterk geëvolueerd. De effectiviteit van high-velocity low-amplitude (HVLA) thrust manipulations is nu goed onderbouwd en de techniek wordt gebruikt in de praktijk. Toch heerst er nog een gebrek aan consensus binnen ons beroep over de kennis rondom en gebruiksdoeleinden van de techniek.

Daarom besloot Andrei Sokolov, MSc. Manueel Therapeut, MSc. Kinesitherapeut en Onbezoldigd medewerker aan de Vrije Universiteit Brussel, onderzoek te doen. Onderzoek naar de kennis en het gebruik van thoracale manipulaties door Manueel Therapeuten en studenten Manuele Therapie (Master of Postgraduaat) in België en Nederland. En hij heeft hulp nodig.

Met je deelname aan de enquête werk je mee aan het verkrijgen van wetenschappelijke en betrouwbare data en de legitimatie van ons beroep. De geschatte invultijd bedraagt 15-20 minuten. Namens Andrei Sokolov: alvast bedankt! Klik hier om de enquête in te vullen.