De makkelijk bereikbare vraagbaak over het vak en wetenschap

De NVMT-ambassadeurs werken zelf in de praktijk en wetenschap en daarom signaleren we vragen, dilemma's, ideeën, denkbeelden of juist issues die spelen. We zijn laagdrempelig bereikbaar: voor vakinhoudelijke vraagstukken, vraagstukken over wetenschap en praktijk, het beroepsprofiel of bijvoorbeeld beleidszaken. Een deel van de vragen en ideeën leggen we voor aan het bestuur, vooral als het over beleid gaat. Daarnaast hebben we een signalerende functie. Voor en vanuit het werkveld.

Onze focus ligt ook bij het vertalen van de wetenschap naar praktijk. En andersom. Dat doet de wetenschapsrapporter en dat doen we samen door kennislabs te organiseren, met onze bijdrage aan congressen.

Waar kom je ons tegen?

  • Het NVMT-congres
  • De kennislabs, 4x per jaar en verdeeld over het land
  • Natuurlijk in de dagelijkse manueel therapeutische praktijk
  • Regionale bijeenkomsten van samenwerkingsverbanden

Maak kennis met de ambassadeurs

Je wilt sparren over casuïstiek of een vraag stellen over het vak of hebt een idee of suggestie. Je wilt meer weten over de activiteiten van de ambassadeurs zelf: de kennislabs, congressen en wetenschaps(rapporter). Of je wilt lid worden van het team!

VERENIGING

Ambassadeurs

De NVMT-ambassadeurs zijn de makkelijk bereikbare vraagbaak voor leden van de NVMT. Bijvoorbeeld voor een vraag, jouw idee of mening. Dus, neem contact op met Jeroen, Joost, Roland, Ron of Sander! Onze focus ligt ook bij het vertalen van de wetenschap naar praktijk. En andersom. Dat doet de wetenschapsrapporter en dat doen we samen door kennislabs te organiseren, met onze bijdrage aan congressen.

Wanneer neem je contact op met een ambassadeur?

  • Je wilt sparren over casuïstiek of een vraag stellen over het vak
  • Je hebt een idee of suggestie
  • Voor wetenschappelijke ontwikkelingen en discussies
  • Omdat je lid wilt worden van het team! Want we zoeken ambassadeurs

test
De projecten van de NVMT

De young professionals en NVMT-ambassadeurs werken in 2023 samen aan drie belangrijke projecten: Het Merk Manuele Therapie, Kennislab en het Vliegwiel. Het doel van het Kennislab is om kennis te delen: wetenschappelijke kennis waar manueel therapeuten echt iets aan hebben. Het Merk Manuele Therapie geeft antwoord op de vraag: hoe gaan we opnieuw, gecoördineerd de manuele therapie opnieuw de wereld inbrengen? En het Vliegwiel werkt toe snel naar een mooi platform met onderzoeken voor de praktijk.

VERENIGING

Maak kennis met de young professionals

NVMT Young Professionals is een netwerk binnen de NVMT van en voor jonge, ambitieuze manueel therapeuten tot en met 35 jaar.

De leden van Young Professionals denken met de NVMT mee over de (langetermijn)visie van de vereniging, zijn betrokken bij het jaarlijks symposium én houden nauw contact met studenten en net-afgestudeerde manueel therapeuten.

test
De NVMT en wetenschap

Blijf op de hoogte van wetenschappelijke artikelen, lees wat de wetenschapsrapporter vertelt, over het eigen wetenschappelijk fonds van de NVMT en de samenwerking in het MSG Science Netwerk. NVMT-leden krijgen bovendien korting op wetenschappelijke artikelen, symposiums en lezingen.

Voor NVMT-leden

Vanaf 10% korting op scholing

Met een aantal scholingsaanbieders hebben we afgesproken dat NVMT-leden minstens 10% korting krijgen op scholingen die geaccrediteerd zijn in het deelregister manuele therapie. Dat is mooi, want daardoor kun je als NVMT-lid goedkoper geaccrediteerde scholingen volgen.

Per scholingsaanbieder vind je één pagina informatie over de scholingen die op korte termijn gepland staan. Daarnaast geven we voorbeelden van geaccrediteerde scholingen en lees je of er aanvullende voorwaarden zijn. Veel succes!

test