regioambassadeurs.jpg
15 september 2022

NVMT-ambassadeurs

De ambassadeurs zijn de oren en ogen van de NVMT in de regio. Zij helpen het bestuur het beleid onder de aandacht te brengen van leden en niet-leden.

De ambassadeurs informeren het bestuur over onderwerpen die vanuit de regio aandacht vragen. Ze zijn betrokken bij de vakinhoudelijke avonden, het symposium, de ALV en werken samen met andere specialisten verenigingen bij de organisatie van de vakinhoudelijke avonden.

Vacatures!

We zoeken nieuwe ambassadeurs. Meer informatie over het werk vind je in dit artikel.

Dit zijn de ambassadeurs van de NVMT

 

 

Martine Verwoerd is onderzoeker en docent aan de materopleiding Orthopedische Manuele Therapie van de Hogeschool Utrecht. Ze heeft zelf jaren in de praktijk gestaan en ook daarom vindt ze het belangrijk om in te zien wat een praktijk nodig heeft om stappen te maken. Martine gelooft in de toegevoegde waarde die wetenschap heeft voor het vak en de manier waarop het onderwijs verder ontwikkeld wordt. Er worden stappen gemaakt in de goede richting. Ze wil nu die link leggen tussen onderwijs, wetenschap en de praktijk.

Martine werkt daarnaast aan haar promotieonderzoek naar potentieel beïnvloedbare prognostische factoren bij nekpijn. Kunnen we voorspellen of iemand chronische nekpijn ontwikkelt of niet? Voor de NVMT is ze verantwoordelijk voor het Kennislab waarmee we in 2023 beginnen. Dit is haar mailadres: [email protected].

Willem Langoor: “Sinds januari 2019 ben ik ambassadeur. Daarnaast werk ik als manueel therapeut in Groningen en ben ik docent aan de opleiding Fysiotherapie van de Hanze Hogeschool.

De NVMT is een beroepsinhoudelijke vereniging die er is en staat voor haar leden. Dit werk kan de vereniging alleen maar doen door goed in contact te zijn en te blijven met haar leden. In mijn rol als lid van de Young professionals zoek en houd ik contact met studenten en startende manueel therapeuten. Het eerste contact leggen we al op de masteropleidingen waar we tijdens lunchbijeenkomsten vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de manuele therapie en over onze plek in de zorg. We proberen een bijdrage te leveren aan de inhoud van het onderwijs door het verzorgen van gastcolleges en we zijn uiteraard aanwezig bij de diplomering om onze nieuwe collega’s te feliciteren! Daarnaast zijn we ook vraagbaak voor leden en verzamelen we vragen die er onder manueel therapeuten leven. Met deze informatie adviseren we het bestuur.' Dit is het mailadres van Willem: [email protected]