nvmt-1--web.jpg
01 december 2023

Over de NVMT

De Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) is al ruim 40 jaar dé beroepsinhoudelijke vereniging voor manueel therapeuten in Nederland.

Erkende specialisatie

Leden van de NVMT houden hun vakkennis en kunde voortdurend op peil door bij- en nascholing en zijn hierdoor op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en behandelwijzen. Een groot deel van de leden is master-opgeleid.

IFOMPT
De NVMT is aangesloten bij de IFOMPT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists), een officiele subgroep van World Physiotherapy. Meer informatie over de IFOMPT vind je op deze websites:

Missie en Visie

Missie

"De NVMT versterkt de positie van haar leden door kwaliteit en ontwikkeling van het vakgebied te stimuleren, te borgen en daarbij gebruik te maken van wetenschappelijke ontwikkelingen."

Visie

De NVMT is dé behartiger van de belangen van de leden, zowel op inhoudelijk vlak als in het versterken van de positie van de leden in de (eerstelijns) gezondheidszorg op de volgende punten:

  • Een duidelijke rol voor de profilering en positionering van de manuele therapie in Nederland naar diverse stakeholders in de gezondheidszorg, beleidsmakers, verzekeraars en zakelijke markt.
  • De positie van de manueel therapeut als regisseur bij (complexe) musculoskeletale stoornissen of beperkingen.
  • Werken vanuit een inhoudelijke kwaliteit op masterniveau, waarbij wetenschappelijke onderbouwing essentieel is.
  • Maatschappelijke meerwaarde van manuele therapie  op welbevinden, zelfredzaamheid en arbeidsparticipatie.

NVMT 40 jaar!

Speciaal voor het 40-jarig bestaan van de NVMT maakten we een eigen magazine: Al 40 jaar dé specialist van het bewegingsapparaat. Je kunt het magazine hier lezen.