nvmt-6-web.jpg.png
16 september 2022

De NVMT-factsheets

Op deze pagina vind je alle NVMT-factsheets

Factsheet Manuele therapie bij Lumbosacraal Radiculair Syndroom
In de bil en/of het been uitstralende pijn, vergezeld van één of meerdere symptomen of verschijnselen die suggestief zijn voor een aandoening van een specifieke lumbosacrale zenuwwortel. Lees verder.

Factsheet Manuele therapie bij Cervicale Radiculopathie
In dit factsheet verstaan we onder cervicale radiculopathie (CR) een compressie en/of irritatie van een cervicale zenuwwortel of spinale zenuw. Bekijk het factsheet.

Factsheet Bij- en nawerkingen MT bij interventies in de cervicale wervelkolom
Bij en nawerkingen die geassocieerd zijn met manuele therapie en met name met manipulaties moeten beschouwd worden binnen een klinisch redeneer proces. Lees verder.

Factsheet manuele therapie bij hoofdpijn
Hoofdpijn wordt door de International Headache Society (IHS) gedefinieerd als pijn boven de orbitomeatale lijn. Ga naar het factsheet.

Factsheet manuele therapie bij nekpijn
Dit factsheet is zoveel mogelijk op deze literatuur gebaseerd over de diagnostiek en behandeling van nekpijn. Lees verder.

Factsheet Fysiotherapie bij (subacromiale) schouderpijn
Bij meer dan de helft van de patiënten met schouderpijn die een zorgverlener in de eerstelijn bezoekt, is er sprake van een Subacromiaal Pijn Syndroom (SAPS). Bekijk het factsheet.

Factsheet Manuele therapie bij heupklachten bij Reumatoide Artritis (RA)
Reumatoïde artritis (RA) is een chronische systemische ontstekingsziekte (auto-immuunziekte) van onbekende oorzaak, die voornamelijk gelokaliseerd is in de perifere gewrichten. Lees verder.

Factsheet Manuele therapie bij heupklachten bij Osteoarthrose (OA)
Artrose is de meest voorkomende aandoening van het houding- en bewegingsapparaat. Kenmerkend is een langzaam en wisselend progressief verlies van gewrichtskraakbeen. Ga naar het factsheet.

Factsheets Manuele Therapie bij Kinderen en Zuigelingen
In samenwerking met de NVFK en de onderzoekers van IQ Healthcare heeft de NVMT 4 factsheets ontwikkeld speciaal voor het domein zuigelingen en kinderen. Bekijk de factsheets.