
De projecten van de NVMT
De young professionals en regioambassadeurs werken in 2023 samen aan drie voor de NVMT belangrijke projecten: Het Merk Manuele Therapie, Kennislab en het Vliegwiel.
Hier praten we je bij over de voortgang van die projecten.
Kennislab: De praktijk naar de wetenschap en de wetenschap naar de praktijk
Het doel van het Kennislab is om kennis te delen, wetenschappelijke kennis waar manueeltherapeuten echt iets aan hebben. Tijdens meerdere bijeenkomsten met eenzelfde thema, georganiseerd op verschillende locaties in het land. De eerste kennislabs van 2023 worden in april/mei georganiseerd. Martine Verwoerd is regioambassadeur en verantwoordelijk voor het Kennislab. In dit interview vertelt ze over het project.
Het Merk Manuele Therapie opnieuw de wereld in
Regioambassadeur Sander van Dam, young professional Marjolein Tetteroo en marketingexpert Jorick Zijlstra werken als projectgroep hard aan één van de drie projecten van de NVMT van dit jaar: Het Merk Manuele Therapie. Willem Langoor is projectleider en vertelt erover.
Willem: ‘Het begon met scripties van studenten manuele therapie over de bekendheid van het vak. Deze studenten vroegen zorgverleners en patiënten wat het beeld is dat zij hebben van ons vak. En tot onze schrik was een van de conclusies dat het beeld niet verschilt met dat ruim 10 jaar geleden. De studenten kregen steeds dezelfde antwoorden op hun vragen. Antwoorden die een verouderde kijk op de manuele therapie weergeven. Wij vinden natuurlijk dat dat geen recht doet aan het vak dat we uitoefenen. Dus hebben we gezegd: hoe gaan we opnieuw, gecoördineerd en geregisseerd de manuele therapie opnieuw de wereld inbrengen? Als vereniging verenig je je omdat je samen iets wilt bereiken, als groep. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we samen, met iedereen, hetzelfde beeld geven. Met een pakkend en goed verhaal maak je veel meer impact. Dat is precies waar we nu mee bezig zijn.’ Wil je weten wanner je het 'nieuwe merk' kunt zien en wat de volgende stappen van het projectteam zijn? Dit is hele interview met Willem.
Het vliegwiel
De NVMT initieerde een aantal jaar geleden, samen met de NVOF, NVFS en de NFP en de VU, het MSG Science Netwerk. Praktijkvraagstukken worden wetenschappelijk onderzocht en praktijken leveren data aan ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Het zou mooi zijn als we hier ook studenten manuele therapie (Hogescholen) bij kunnen betrekken. Zij werken namelijk in de praktijk en zij zullen voor hun afstuderen een stuk wetenschappelijk onderzoek moeten doen.