24 januari 2023

Nieuwe beroepsnorm

Nieuwe beroepsnorm ‘manuele therapie in de cervicale wervelkolom bij hoofdpijn of nekpijn’

De Beroepsnorm ‘manuele therapie in de cervicale wervelkolom bij hoofdpijn of nekpijn’ (2022) vervangt de eerdere NVMT Beroepsnorm Hoogcervicale Manipulaties (2012). De Beroepsnorm is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en het International IFOMPT Cervical Framework van de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT). De Beroepsnorm werd opgesteld door de NVMT Onderzoekscommissie Beroepsnorm en een afgevaardigde vanuit het bestuur van de NVMT.

De Beroepsnorm is afgestemd met manueel therapeuten, het bestuur van de NVMT, patiëntenverenigingen, zorgverleners (huisarts, algemeen neuroloog, vasculair neuroloog), opleidingen en juristen. Daarnaast is de Beroepsnorm inhoudelijk besproken en afgestemd met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

De Beroepsnorm, inclusief patiënteninformatie, staat op onze website. De oude Beroepsnorm komt hiermee te vervallen. Er wordt momenteel gewerkt aan een animatie voor patiënten, een infographic voor therapeuten en een e-learning. Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte.