thumbnail_flyer-a5_back-paq.jpg
30 april 2024

Back-PAQ 34 – validatie studie

De afgelopen periode heeft een onderzoeksteam, samengesteld uit leden van de HAN University of Applied Sciences en de Universiteit van Antwerpen, de Back Pain Attitudes Questionnaire (Back-PAQ) vertaald uit het Engels naar het Nederlands.

Wat houdt deze vragenlijst in?

Het is meer dan alleen een reeks vragen; het is een manier om overtuigingen en inzichten over lage rugpijn zichtbaar te maken voor zowel de zorgverlener als voor de patiënt. Door deel te nemen aan deze studie, draag je dus ook bij aan de verbetering van gepersonaliseerde zorg voor mensen met rugklachten.

Om ervoor te zorgen dat de Back-PAQ effectief bruikbaar is in het werkveld en objectief kan worden vergeleken met andere instrumenten, moeten we het valideren. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Of je nu een zorgverlener (arts, kinesitherapeut / fysiotherapeut, andere) bent of niet, of je nu rugpijn heeft of niet, iedereen die 18 jaar of ouder is en de Nederlandse taal beheerst wordt uitgenodigd om deel te nemen!

Het kost slechts maximaal 15 minuten van uw tijd om de vragenlijst in te vullen. Daarop volgt na 14 dagen een vervolg mail om voor de laatste maal de Back-PAQ in te vullen. Deze laatste stap is van cruciale waarde gezien het ons helpt om de betrouwbaarheid van de vragenlijst te bepalen. Uiteraard worden jouw gegevens strikt anoniem behandelt en voldoet deze studie aan de GDPR.

Jouw deelname is van onschatbare waarde.

Doe mee aan deze boeiende studie en help mee aan de verdere ontwikkelingen naar lage rugpijn onderzoek via onze QR-code op de flyer of via deze link: https://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_dniOiy9ciqbPsLY