oscar-2.jpg
22 juli 2024

Werk combineren en de manuele therapie anno 2024

Sinds een maand is Oscar van Wezel lid van het team young professionals.

Oscar houdt van afwisseling en combineert graag leuke en leerzame dingen: zijn werk in de 1e én 2e lijn. Leren én kennis delen. Ervaring opdoen én werken aan goede informatievoorziening bij de NVMT. En nu, bijna op zijn eerste vakantieplek in Italië, vakantie én een kort interview voor de nieuwsbrief van juli 2024.

‘Ik ben net afgestudeerd voor de master aan de Breederode Hogeschool en kreeg daar les van Marloes (de Graaf, bestuurslid NVMT). Zij vertelde me over de vacature bij de young professionals en ik stuurde een app aan Tim Luijsterburg (young professional). Die kende ik al via mijn netwerk. Zo begon het. Ik heb Melvin (Bos, bestuur NVMT) en de collega’s al gesproken en wil erover meedenken hoe we standpunten over de manuele therapie beter naar buiten kunnen brengen. Hoe zorgen we voor de juiste informatievoorziening? Informatie die je kunt delen via onder andere social media. Je kunt dan reageren op berichten of zelf berichten maken. Op de website kun je informatie bundelen. Bijvoorbeeld voor het raamwerk nek. Daarnaast wil ik studenten en recent afgestudeerde manueel therapeuten spreken tijdens bezoeken op de hogescholen.

Ik hoop dat mijn collega’s mij enthousiast, gedreven en sociaal vinden. Met als valkuil de overtreffende trap. Ik combineer de leuke dingen van het vak graag. Ook in mijn werk. Ik werk twee dagen per week in de 1e lijn en twee dagen per week in de 2e lijn bij Basalt, een expertisecentrum voor revalidatiezorg. Op beide plekken wil ik op een goede manier de manuele therapie anno 2024 gebruiken. In de 2e lijn geef ik advies aan mensen met pijn problematiek. Daar geef ik geen therapie. In de praktijk, bij GoFysio in Utrecht, behandel ik wel en ben ik verantwoordelijk voor de stagebegeleiding. Ik leer en deel kennis. Zo heb ik een mooi pakket samengesteld!’

Oscar woont samen in Utrecht. In zijn vrije tijd probeert hij daar in het park een balletje te trappen met vrienden. Op de foto is hij inmiddels aangekomen op het vakantieadres!