ifompt-website-2.png
23 mei 2023

IFOMPT - internationale samenwerking

De NVMT is aangesloten bij IFOMPT, de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists. De in 1974 opgerichte organisatie vertegenwoordigt manueel therapeuten wereldwijd.

De in 1974 opgerichte organisatie vertegenwoordigt manueel therapeuten wereldwijd.

Lidmaatschap
Elke zes jaar accrediteert IFOMPT landen met opleidingen tot manueel therapeut. Als die opleidingen voldoen aan de door IFOMPT opgestelde internationale standaarden, de zogenaamde international monitoring, dan kan een land lid worden (full member) worden van IFOMPT. Nederland heeft die accreditatie en de NVMT is in Nederland contactpersoon voor de organisatie. Op deze websitepagina en onze nieuwsbrieven voor leden dele we de nieuwsbrieven en andere informatie over IFOMPT .

IFOMPT Conference
Elke vier jaar organiseert IFOMPT de IFOMPT Conference, een groot internationaal  congres voor de manuele therapie. In 2024 staat er een nieuw congres gepland in Zürich. Alle informatie over dat congres staat op deze websitepagina

Nieuwsbrieven
De nieuwsbrieven verschijnen ongeveer elk kwartaal. Het laatste nieuws over bijvoorbeeld congressen of lezingen delen we in de NVMT-nieuwsbrief (alleen voor NVMT-leden).

Over IFOMPT
Wil je meer weten over IFOMPT zelf? Dit is de link naar de website.