ifompt-3.png
22 november 2023

IFOMPT - internationale samenwerking

De NVMT is aangesloten bij IFOMPT, de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists. De in 1974 opgerichte organisatie vertegenwoordigt manueel therapeuten wereldwijd.

Bekijk de video

IFOMPT vertegenwoordigt manueel therapeuten over de hele wereld. De NVMT is lid van IFOMPT, maar wat betekent dat nou precies? NVMT-bestuurslid Marloes de Graaf zet het in deze video op een rij.

 

IFOMPT Conference Basel

Elke vier jaar organiseert IFOMPT de IFOMPT Conference, een groot internationaal  congres voor de manuele therapie. In 2024 staat er een nieuw congres gepland in Bazel. Dan viert IFOMPT het vijftig-jarig bestaan met veel interessante spreker. Alle informatie over dat congres staat op deze websitepagina. Maar hier vatten we ook zelf het een en ander samen. 

Lidmaatschap

Elke zes jaar accrediteert IFOMPT landen met opleidingen tot manueel therapeut. Als die opleidingen voldoen aan de door IFOMPT opgestelde internationale standaarden, de zogenaamde international monitoring, dan kan een land lid worden (full member) worden van IFOMPT. Nederland heeft die accreditatie en de NVMT is in Nederland contactpersoon voor de organisatie. Op deze websitepagina en onze nieuwsbrieven voor leden dele we de nieuwsbrieven en andere informatie over IFOMPT .

Over IFOMPT
Wil je meer weten over IFOMPT zelf? Dit is de link naar de website.