23 februari 2023

Vacature bestuurslid PR en communicatie

In verband met het aflopen van de bestuurstermijn van ons huidige bestuurslid Marianne de Roon nodigt de NVMT graag kandidaten uit om te reageren op deze zeer afwisselende bestuursfunctie.

Over de functie
Als bestuurslid voor deze portefeuille ben je verantwoordelijk voor alle communicatie van de NVMT. Je werkt daarvoor samen met andere bestuursleden, stakeholders en een externe communicatieadviseur. Naast de PR en communicatie begeleid je de regioambassadeurs en young professionals van de NVMT.

Het bestuur
Het bestuur bestaat uit Tom Wijnands (voorzitter), Willem Langoor (penningmeester), Marianne de Roon, vertrekkend bestuurslid (PR en Communicatie), Sandra Jorna (Onderwijs), Karel Opraus (Beroepsinhoud) en Nathan Hutting (Wetenschap en Innovatie).

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent (eind)verantwoordelijk voor alle communicatie-uitingen: bijvoorbeeld de maandelijkse nieuwsbrief voor leden, website en communicatie voor en na de bijeenkomsten die de NVMT organiseert.
 • Je betrekt en bindt leden, betrokkenen en andere stakeholders bij de NVMT.
 • Je stemt de communicatie steeds af op de wensen en verwachtingen van leden.
 • De denkbeelden, wensen en verwachtingen van patiënten met musculoskeletale klachten stem je af en verwerk je in passende communicatie-uitingen van de NVMT.
 • Je werkt samen met de andere bestuursleden en stakeholders en spreekt ook met hen over de communicatie en PR.
 • Je begeleidt de regioambassadeurs en young professionals van de NVMT en stuurt hen ook aan.

Functie-eisen
Natuurlijk zijn kennis van de vereniging en manuele therapie belangrijk, en daarnaast:

 • Ben je lid van de NVMT.
 • Weet je wat er speelt binnen de manuele therapie en wat belangrijk is voor de positie van de manuele therapie.
 • Door jouw inlevingsvermogen weet je wat de wensen en verwachtingen van leden zijn en signaleer je welke communicatie daarbij hoort.
 • Heb je een eigen netwerk en contacten binnen bijvoorbeeld de andere specialistische verenigingen en verwante disciplines. Je weet wie de relevante stakeholders zijn voor de NVMT.
 • Bezit je een opleiding op Master-niveau.
 • En ben je gemiddeld vier uur per week beschikbaar.

Vaardigheden
Als verbinder kun je jezelf uiteraard zeer goed uitdrukken, in woord en geschrift. Daarnaast ben je een stevige persoonlijkheid, betrouwbaar en maak je graag gebruik van je helicopterview.

Arbeidsvoorwaarden

 • De tijdsbesteding is gemiddeld vier uur per week.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van deze functie.

Over de NVMT
De NVMT is sinds 1981 dé beroepsinhoudelijke vereniging voor manueel therapeuten in Nederland. De ruim 1.500 leden van de NVMT zijn ingeschreven in een erkend kwaliteitsregister en houden hun vakkennis en kunde voortdurend op peil door bij- en nascholing en zijn hierdoor op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en behandelwijzen.

Het doel van de NVMT is het profileren en positioneren van de manuele therapie, op basis van de visie en kernwaarden van de verenging. Naast de belangenbehartiging draagt de NVMT bij in wetenschappelijk onderzoek en scholing voor manueeltherapeuten. Daarnaast organiseert de vereniging een jaarlijks congres, vakinhoudelijke avonden en krijgen leden ondersteuning op het gebied van praktijkvoering, kennis en vakinhoud. De NVMT is actief, met actieve leden.

Meer informatie over de vereniging vind je op onze website: nvmt.nl/over-nvmt.

De procedure
De procedure staat beschreven in het profiel van de vacature.

Wil je eerst meer weten over deze functie? Vraag het aan het huidige bestuurslid, Marianne de Roon, [email protected].