melvin-2.jpg
26 juni 2023

Blog Melvin Bos: een nieuwe communicatie-koers

Tijdens de ALV deze maand werd Melvin Bos benoemd als bestuurslid PR en Communicatie. Een goede reden om hem te vragen voor de blog van juni.

‘In 2019 belde Marianne de Roon me met de vraag, recht door zee en in Rotterdams accent, of ik iets voor de vereniging wilde doen. En zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de NVMT en de mensen die actief zijn voor de NVMT. Door de samenwerking werd het me nog duidelijker hoe groot het belang is van een goede positie voor de manuele therapie. Binnen de zorg en richting overheid, zorgverzekeraars en patiënten.

Want, het zal je niet zijn ontgaan, er gebeurt veel op dit moment in de manuele therapie en in de zorg. Maar liefst 25% (!) van onze collega’s valt uit met een burn-out. Door hoge werkdruk, verminderd werkplezier, de toenemende zorgvraag en te weinig collega’s. En dat is maar een greep uit de ingewikkelde situatie. Ik denk dat de NVMT met goede communicatie over ons werk en onze rol als manueeltherapeut een bijdrage kan leveren aan ons vak.

Als praktiserend manueel therapeut ken ik het vak en als lid van de VvAA-ledenraad en met mijn eigen platform Physio Global deed ik veel kennis op over de ontwikkelingen in de manuele therapie en de zorg. Die kennis wil ik gebruiken. Ook richting stakeholders en patiënten. Laten we mooie, transparante, crossmediale communicatie maken. Voor alle leden en alle stakeholders. Om ons vak te laten bloeien en klaar te stomen voor ook de manuele therapie in de toekomst. De campagne die eraan komt voor het Merk Manuele Therapie is daarvan al een mooi voorbeeld.

Ik sluit af met een warm dankwoord aan Marianne de Roon en alle anderen die me tot nu hielpen op mijn pad door de vereniging.’

Melvin nodigt Jeroen Dockx uit om de volgende column te schrijven.