Laatste nieuws

17 september 2020
Webinar NVMT Young Professionals: (Pijn)educatie in de manuele therapie

Kijk nu het webinar (Pijn)educatie in de manuele therapie terug.

Lees verder
13 augustus 2020
Stem jij ook voor eenheid binnen de beroepsgroep?

Vorige week hebben jullie een nieuwsbrief ontvangen namens alle beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) met de vraag om je mening te geven tijdens de Ledenraadpleging praktijkregister.

Lees verder
13 augustus 2020
Advies toestemmingsverklaring hoog cervicale manipulatie

Een aantekening in het dossier van een mondelinge informed consent is bij het uitvoeren van een hoog-cervicale manipulatie juridisch gezien noodzakelijk. Echter, in geval van een ernstige calamiteit kan deze aantekening onvoldoende bewijskracht hebben wanneer deze niet ondersteund wordt met bewijslast (bijv. een gemailde ‘Patientenfolder Manuele therapie bij Nekklachten’ of de verklaring van de patiënt).

Lees verder
07 augustus 2020
IEDERE STEM TELT!

Als gezamenlijke Beroepsinhoudelijke verenigingen (BI’s) informeren wij jullie over de laatste stand van zaken rondom de motie die is ingediend tijdens de ALV van het KNGF op 17 juni jl.

Lees verder
24 juli 2020
Kijk terug: NVMT-webinar ‘Thoracic outlet syndroom (TOS), een educated guess’

Wat weten we over de externe evidentie van de grote groep mensen die klachten ervaren als gevolg van een a-specifiek TOS-beeld?

Lees verder
21 juli 2020
Luister terug: NVMT podcast over MT-Ned(t)

In onze eerste podcast praat Talking Physio met NVMT-voorzitter Gerard van der Wees, bestuurslid Marianne de Roon, praktijkhouders Tom Wijnands en Judith Verbeek en manueel therapeut Sjoerd Kielstra over MT-Ned(t).

Lees verder
15 juli 2020
Gezocht: NVMT Regioambassadeurs voor Zuidwest en Noordwest Nederland

De NVMT wil met behulp van regioambassadeurs een aantal belangrijke speerpunten uit het meerjarenplan vorm geven:

Lees verder
02 juli 2020
NVMT podcast, over MT Ned(t)

De eerste NVMT podcast is gepubliceerd. In deze eerste podcast gaan we in gesprek met NVMT-voorzitter Gerard van der Wees, bestuurslid Marianne de Roon, praktijkhouders Tom Wijnands en Judith Verbeek en manueel therapeut Sjoerd Kielstra over MT-Ned(t).

Lees verder
25 juni 2020
Gebruik van VBI tests

Onlangs is een artikel verschenen over het gebruik van de VBI tests, ook wel positionele tests of pre-manipulatieve tests genoemd.

Lees verder
24 juni 2020
Nieuw: NVMT podcast, eerste onderwerp MT Ned(t)

De NVMT start een nieuw initiatief: NVMT Podcast. Regelmatig zullen podcasts over verschillende onderwerpen beschikbaar komen. Abonneer je je alvast op ons podcast-kanaalenblijf zo op de hoogte van actuele ontwikkelingen over manuele therapie en de NVMT. De eerste podcast die voor 1 juli beschikbaar komt heeft het onderwerp: MT Ned(t)

Lees verder