Laatste nieuws

22 juni 2020
Factsheet Benigne Paroxysmale Positieduizeligheid (BPPD)

De multidisciplinaire richtlijn Benigne Paroxysmale Positieduizeligheid (BPPD) is begin dit jaar herzien, waarbij de module ‘Repositiemanoeuvres’ geactualiseerd is. De fysiotherapeut/manueel therapeut heeft een belangrijke rol bij deze behandeling.

Ga naar de detail pagina
17 juni 2020
Peter Glashouwer en Marloes Thoomes over "Thoracic outlet syndroom (TOS)"

‘Wat weten we over de externe evidentie van de grote groep mensen die klachten ervaren als gevolg van een a-specifiek TOS-beeld. Hoe heeft de visie op ‘nerve entrapment’ zich ontwikkeld de laatste jaren en wat zijn de implicaties hiervan voor (manuele) therapie? En hoe verhouden mechanische oorzaken van schouderpijn zich tot de aanwezige neuropathische en gesensitiseerde oorzaken en wat heb je hieraan als (manueel)therapeut? Een vraag die NIET aan bod zal komen is: Wat hebben de wolharige Mammoet en een Thorassic Outlet gemeen?’

Ga naar de detail pagina
07 juni 2020
Over MT-Ned(t): een interview met Gerard van der Wees en Francois Maissan

‘Op dit moment staan we op een kruispunt: zetten we MT-Ned(t) door of niet.' NVMT-bestuursleden Gerard van der Wees en Francois Maissan vertellen in een kort interview over MT-Ned(t), de gedachte erachter en waarom het kan lonen een pilot te gaan draaien. 'Met MT-Ned(t) willen we ernaartoe dat er alleen maar specialistisch behandeld en dus gedeclareerd wordt als dat nodig is.'

Ga naar de detail pagina
07 juni 2020
Samenvatting pilot MT Ned(t)

In de Algemene Ledenvergadering (ALV) van november 2018 én 2019 is er met de leden gesproken over de manier waarop er momenteel controle gevoerd wordt op de kwaliteit van ons manueel therapeutisch handelen. De leden en het bestuur hebben het standpunt dat de regie op de borging van de kwaliteit van ons handelen, en de controle daarvan, bij de beroepsgroep zelf ligt. Dit gebeurt ook binnen andere beroepen zoals neurologen, juristen, etc.

Ga naar de detail pagina
03 juni 2020
FAQ Mastereis

Is mijn diploma ook geldig voor de mastereis? Waar kan ik een erkende masteropleiding volgen?

Ga naar de detail pagina
03 juni 2020
International Framework on Red Flags

Het identificeren van ernstige pathologie als oorzaak van musculoskeletale klachten is complex. Hiervoor worden vaak rode vlaggen gebruikt. Echter, deze rode vlaggen worden in de verschillende richtlijnen niet consistent geadviseerd wat tot onduidelijkheid kan leiden.

Ga naar de detail pagina
28 mei 2020
Pionier manuele therapie Olaf Evjenth overleden

Onlangs heeft ons het trieste nieuws bereikt dat Olaf Evjenth uit Noorwegen is overleden. Olaf Evjenth was een pionier en trendsetter binnen de mondiale manuele therapie. Na de dood van Freddy Kaltenborn is dit opnieuw een groot verlies.

Ga naar de detail pagina
13 mei 2020
Informatie over de continuïteitsbijdrage

Goed nieuws! Vandaag ontvingen we meer informatie over de continuïteitsbijdrage die je vanaf 15 mei kunt aanvragen. Fysiotherapeuten mogen de bijdrage als eerste aanvragen, met terugwerkende kracht tot 1 maart.

Ga naar de detail pagina
02 mei 2020
Nieuwe informatie over de continuïteitsbijdrage

Zorgverzekeraars Nederland gaf vandaag nadere informatie over de continuïteitsbijdrage voor omzetdaling vanuit de basisverzekering en/of aanvullende verzekering door COVID-19. Daarmee wordt steeds meer duidelijk over de inhoud van de regeling.

Ga naar de detail pagina
01 mei 2020
Bericht ZN: nog altijd veel vragen

Zorgverzekeraars Nederland bracht vanavond het lang verwachte bericht naar buiten over de continuïteitsbijdrage ter ondersteuning van zorgaanbieders tijdens de Coronacrisis. Het KNGF is blij dat Zorgverzekeraars Nederland in de afrondende fase van de steunregeling blijkt te zijn, maar is teleurgesteld over de inhoud van het bericht

Ga naar de detail pagina